5 nominerede til Sigtil-Prisen 2018. 

Ud fra alle de nominerede imponerede især de 5 shortlistede produktionshuse og ledere:

  • Merete Mortensen fra Heartlandtv for sin ordentlighed, sine tabubrud og ikke mindst med sit1til1 forhold til afspadsering.
  • Pia Samuelsen Schütze fra Mastifftv for sin understregen af vigtigheden af realistiske produktionsplaner og at ledere har brug for efteruddannelse.
  • DR Drama for de grundige retningslinjer i den nye Arbejdsmiljø- og sikkerhedshåndbog. Det er en håndbog, som alle bør inspireres af, og som juryen glæder sig til at se blive implementeret på alle drama produktioner.
  • DR Ung med deres vægt på at støtte tilrettelæggere i deres svære arbejde med sårbare medvirkende, og for at skabe rum, hvor alle kan dele viden og løsninger.

 

DR Drama v. Marianne Bennezen, DR Drama chef  for udvikling af en sikkerheds- og arbejdsmiljøhåndbog, som kan bruges af hele branchen.   Den er obligatorisk på DR Drama produktioner.
Se her hvordan Warner har valgt at strukturere arbejdsmiljøet med supervision, trivselsudvalg, medarbejder-støtte-program, stresskonsulenter, foredrag … Og så er der lige den der dybe læderstol til grin og gråd.
Warner Bros. IPTV.
‘Hvis vi holder kommunikationen i gang, så ved vi også, hvornår vi skal hjælpe hinanden’, siger Pia Samuelsen Schütze. 
Pia Samuelsen Schütze, Produktions & adm. chef hos Mastifftv.
Merete Mortensen, Heartlandtv.
Afspadsering, det ord er jo et tabu i tv-branchen.  Måske derfor har nogen nomineret Merete til Sigtil-Prisen.  Hun taler nemlig åbent om afspadsering.  Heartlandtv er jo et lille firma, og alligevel er der overskud til at tænke på sine medarbejderes trivsel.
DR Ungs ledelse.
Hvordan kan ledelsen afhjælpe tilrettelæggernes stress og trivsel, når tilrettelæggerne producerer programmer med skrøbelige eller krævende medvirkende?  Se hvad Lene Ellebæk og Erik Struve har at sige om særlig opmærksomhed på det psykiske arbejdsmiljø.
Sigtil-Prisens jury for 2018 består af vores kollegaer:

Andreas Winding – Grip.
Lise Augustenborg Skaarup – Tilrettelægger, redaktionschef og postproducer,  tdl. tv-revolutionist.
Rasmus Christoffernsen – Freelance location manager.
Maja Reinhold – Klipper, tdl. tv-revolutionist.
Lars Bo Kimergaard – Klipper og instruktør.
Max-Emil Nissen – Skuespiller og bestyrelsesmedlem i Dansk Skuespillerforbund.

 

Videre til værktøjslinje