Sigtil-Prisen 2018 vindes af Warner Bros. ITVP Danmark.

Juryens begrundelse – og Bodil Jørgensens tale.

Det er en ære og fornøjelse at være her i dag for at uddele den første SIGTIL-PRIS.

Os fra Sigtil-prisen er overbeviste om at dialog og åbenhed er det bedste afsæt til et bedre arbejdsmiljø i vores branche.

Det er vigtigt at Sige til sin chef, sine medarbejder, sine kollegaer og samarbejdspartnere, hvis arbejdet truer helbredet.

Vi har indstiftet denne pris for at få velfungerende arbejdspladser, hvor det er attraktivt at arbejde og med tryghed og omsorg for hinanden,

Det vi hylder i dag, er et sted med åben dialog mellem ledelse og medarbejdere.

SIGTIL-PRISEN har en totalt uafhængig jury, som består af folk, der kender branchen indefra.

Ud fra alle de nominerede imponerede især de 5 shortlistede produktionshuse og ledere:

  • Merete Mortensen fra Heartlandtv for sin ordentlighed, sine tabubrud og ikke mindst med sit1til1 forhold til afspadsering.
  • Pia Samuelsen Schütze fra Mastifftv for sin understregen af vigtigheden af realistiske produktionsplaner og at ledere har brug for efteruddannelse.
  • DR Drama for de grundige retningslinjer i den nye Arbejdsmiljø- og sikkerhedshåndbog. Det er en håndbog, som alle bør inspireres af, og som juryen glæder sig til at se blive implementeret på alle drama produktioner.
  • DR Ung med deres vægt på at støtte tilrettelæggere i deres svære arbejde med sårbare medvirkende, og for at skabe rum, hvor alle kan dele viden og løsninger.

Men dem der mest imponerede juryen er:

Warner Bros ITVP Danmark.

Warner har i årevis arbejdet struktureret og systematiseret arbejdsmiljøindsatsen. Denne indsats er blevet udviklet på trods af skiftende ledere.

Man arbejder med en trivselsgruppe.  Man tilbyder supervision, stresskurser og coaching.  Man har fået barselsordning og overenskomst. Og man tager imod nye ansatte og freelancere med trivselsgruppen, så man ved hvor man henvender sig.

Så tillykke Warner Bros´TV. Danmark I er vindere af den allerførste SIGTIL-PRIS.

Og tak til de 4 andre ledelser, der åbent har delt ud af jeres vigtige viden.

I er forbilleder i branchen.

Tak for det.

Prisen er en designerlampe af P. M. Utzon.  Der følger 16.500 kr med til trivselsgruppen hos Warner.  Trivselsgruppen kan med pengene skabe noget, som alle på Warner kan få glæde af. Vi er nemlig alle fælles om at skabe sikkerhed, tryghed og et godt arbejdsmiljø.

Videre til værktøjslinje