Hvem skal modtage Sigtil-Prisen for 2020? 

Det er dig, som skal nominere et produktionshus, en arbejdsplads, en chef eller leder, som skaber det bedste arbejdsmiljø i Film og TV-branchen.

Vi glæder os til at læse jeres motivationer for en værdig modtager.

Det er en jury af branchefolk, som læser dem igennem og udvælge en shortlist – og bagefter en vinder.

 

Har du brug for inspiration, så læs mere om kriterier for, hvad et godt arbejdsmiljø indeholder her.

Næste Sigtil-pris i forår 2021.

Deadline er 25 okt. 2020.

Du nominerer ved at sende navnet på en leder eller produktionshus og en begrundelse til

– Sigtilprisen@gmail.com eller

– Skriv en besked på Facebook @sigtil.

– eller skriv her på kontaktformularen.

 

Sidste dag for at nominere er 25 okt. 2020

Hvem kan stemme? Alle jobfunktioner kan stemme.  Man bør dog have arbejdet på arbejdspladsen mindst 1 måned indenfor 2 år – ellers kender man ikke nok til arbejdspladsen og ledere.

Hvor mange kan jeg nominere? En freelancer kan nominere max. 3 forskellige arbejdspladser. 

Er det kun de store produktionshuse med mange nomineringer, som kan vinde? Det er vigtigt, at skrive en god begrundelse for hvorfor denne leder eller produktionshus skal vinde.  Det handler om at finde den leder eller produktionshus som kan inspirere os til at gøre arbejdsmiljøet bedre.  Nomineringer bliver udvalgt proportionelt, så selv små produktionshuse kan vinde.

Hvordan er processen?  En jury bestående af 5  af vores kollegaer vil lave en shortliste på 3, som alle får at vide, at de er på shortlisten.  Men der er selvfølgelig kun en vinder.  Selve prisoverrækkelsen sker i begyndelsen af december og sendes live på Facebook.  Vi skal nok oplyse jer om dato, når vi kommer tættere på december.

Hvem er jury?  Juryen består fortrinsvis af freelancere, og med repræsentanter fra både de tekniske jobfunktioner og indholdsproduktion.   Jury’en udvælges på baggrund af deres brede erfaring rundt omkring i branchen, og deres viden om arbejdsmiljø.

Alle jobfunktioner kan indstille: Producent / Producer / Redaktionschef/ Redaktør / Tilrettelægger / Instruktør / Videojournalist / Fotograf / Klipper / Produktionsleder / Indspilningsleder / Produktionsassistent / Caster/ Klippeassistent / Lydtekniker / Scenograf / Rekvisitør / Sminkør / Kostumier / VFX / Colorgrader / Praktikant / Elev / Skuespiller / Grip / Lydredigering / Lys / EVS / Runner / Logger / Boomer / osv …

Regler og kriterier:

Generelt: Sigtil-Prisen handler også om videndeling af de dygtige lederes erfaringer og reflektioner af hvordan man skaber et godt arbejdsmiljø til hele branchen.  Derfor vægtes denne vidensdeling højt i den videre proces.

Indstilling: Du indstiller din arbejdsplads eller leder ved at sende navn og en begrundelse.  Derfra shortlister juryen ca. 5.

Kriterier for bedømmelse: kvaliteten af begrundelsen er vigtig ligesom mægden af tiltag arbejdsmiljøområdet og kvaliteten af disse.  Juryen er branchefolk med bred viden om branchens produktionsselskaber.  Deres viden om disse bringes også ind i bedømmelsen.

Til shortlisten: Der laves en kort video (af Sigtil styregrupen) med et reflekterende interview af de ansvarlige på arbejdsmiljøområdet.  Denne video indgår som vigtigste punkt i den endelige bedømmelse af leder og arbejdsplads.

Kriterier for bedømmelse: Evnen til at formidle og engagere arbejdsmiljøtiltag på arbejdspladsen, reflektion af egen process og fælles behov. Er det gode og relevante tiltag, hvordan virker disse og hvad er resultatet?  Juryens erfaringer med forskellige produktionsselskaber bringes også ind i bedømmelsen af vinderen.

 

Videre til værktøjslinje